Cum scapi de datoriile la bancă

Voi încerca în câteva rânduri să vă explic cum puteți scăpa de împrumutul de la bancă. Adică să rămâneți cu banii și să nu mai plătiți ratele. Ceea ce vă spun am probat eu personal. Asta ca să nu credeți că vorbesc eu de prin reviste sau alte publicații de astea de mâna a doua gen Libertatea sau Click care ne învață orice, ei fiind specialiști în orice. Mare atenție totuși deoarece metoda se aplică doar la creditele de nevoi pesonale. Nu merge la credite ipotecare sau prima casă sau alte tipuri de credite la care ați girat cu diverse bucuri.

Am luat o sumă de bani întro zi de la bancă, nu prea mare ca să plec în concediu, ca să am de băut și alte alea. Nu aveam nici un plan bine pus la punct cu banii ca să spun așa. Am plătit o perioadă după care mi-am schimbat locul de muncă cu un salar mult mai mare și am aplicat pentru un al doilea credit. Zis și făcut. Am luat banii și mi-am achiziționat lucrul pe care mi l-am dorit. Nu este relevant oricum. Am plătit și aici o perioadă și apoi a trebuit să plec de la respectivul loc de muncă. Aici intervine problema. Nu am mai putut plăti ratele. Au început telefoanele de la bancă: alo, domnu’, păi ce facem? Aveți de plătit o rată. Vă înțelegem că poate este o situație mai specială și nu aveți momentan dar vă anunțăm că dacă nu plătiți în cel mai scurt timp vor apărea penalizări la rata pe care o aveți și va fi din ce în ce mai greu. Am încercat să le explic cum că voință aș avea (dar nu prea multă) dar trebuie să înțeleagă faptul că nu am loc de muncă. OK, a zis cucoana că momentan nu e problemă dar să am în vedere că trebuie să plătesc ratele ca să nu ajungă dosarul la biroul de rău platnici… ?%*(!)&^;”+*(%#)E*&[|\#}1<?:{… căcat. Am încercat eu într-un fel și am mai plătit o rată deși nu aveam loc de muncă. Nu că rata ar fi fost mare dar efectiv nu cred ca mai aveam chef de ratele lor. Apoi eu fiind destul de leneș nu mi-am căutat de muncă deoarece venise iarăși vara și s-au deschis terasele… mult mai interesant decât să muncești si să plătești rate. A ajuns dosarul meu la o altă societate. Și primesc un telefon într-o zi:

Ăia: Bună ziua… domnul @”_P!:+„:@?

Eu: Da

Ăia: Mă numesc *&(^#%(_+„*/”, reprezint firma KRUK, aveți o datorie la bancă în valoare de 8874328189834798701249770464778886246203472 lei.

Eu: Ce firmă? CUC?

Ăia: Nu dom’le KRUK.

Eu: CUC?

Ăia: KRUK dom’le KRUK

Eu: aaaa CUC, bine și ce vrei? Ce dacă am datorie? Ce te doare pe tine capu’?

Ăia: Păi noi suntem firmă de recuperare datorii.

Eu: Și eu ce treabă am cu voi? Recuperați ce vreți. De ce mă sunați pe mine?

Ăia: Păi aveți o datorie la BRD.

Eu: Da bă, am și ce pula mea?

Ăia: Aveți grijă că apelul este înregistrat. Vroiam să vă anunțăm că am cumpărat noi datoria dumneavoastră de la bancă.

Eu: Datoria mea? Ați cumpărat-o voi? Păi… eu vă mulțumesc mult, adică na… eu ce pot spune, nu mă așteptam. Vă mulțumesc din sufet.

Ăia: Păi stați că nu merge așa.

Eu: Da’ cum merge?

Ăia: Acum trebuie să ne plătiți nouă banii.

Eu: Care bani? Ce bani?

Ăia: Datoria la bancă.

Eu: Pai eu nu am datorii la bancă.

Ăia: Cum dom’le? Nu ați spus că aveți datorie la BRD?

Eu: Nu mai am. Au cumpărat-o unii de la CUC.

Ăia: KRUK dom’le KRUK, de câte ori să vă spun?

Eu: CUC … am înțeles. Mă scuzați.

Ăia: Păi acum trebuie să ne plătiți nouă. Noi suntem firmă de recuperat creanțe de la bancă.

Eu: Păi și nu ați recuperat-o pe a mea? Deși eu nu o pierdusem. Înseamnă că dacă ați recuperat-o, e a voastră. Încă o dată vrreau să vă mulțumesc.

Ăia: Dom’le nu vă bateți joc. Aveți la dispoziție 5 zile să depuneți suma 283974560112584963 lei în contul nr. 54987413216465131645120049110. Ați notat?

Eu: Notat

Ăia: Vă sunăm peste 5 zile lucrătoare să confirmăm împreună plata.

Eu: …

Trec alea 5 zile lucrătoare, eu eram super fericit că nu mai trebuie să plătesc nimic. Treaba e bună. Eram la terasă, bere, rock, chestii, fumat și alte lucruri de astea decadente. Și sună telefonul.

Eu: alooooouuu?!?!

Ăia: Bună ziua, domnul @”_P!:+„:@?

Eu: daaaaa ?!?!?

Ăia: Sunt @(#&%$!”\1+*-”/*$#@ de la firma KRUK

Eu: CUC?

Ăia: Dom’le dumneata înțelegi când îți spun? K R U K

Eu: da CUC am înțeles. Cu ce vă pot ajuta?

Ăia: Păi nu ați plătit datoria

Eu: ce datorie?

Ăia: Dom’le știți că se înregistrează apelul da? Știți că am cumpărat datoria dvs de la BRD da? Acum trebuie să ne plătiți nouă suma respectivă de bani.

Eu: Păi băi labă… asta ca să se înregistreze acolo… eu nu am împrumutat nici un ban de la voi și nici nu v-am rugat să-mi cumpărați voi datoriile. Capisci?

Ăia: Eu v-am vorbit frumos. Să știți, noi am acționat conform conractului semnat cu banca de către dvs. Deci trebuie să plătiți ca să nu se ajungă la instanță.

Eu: Omule, fratele meu alb… eu nu am semnat nimic cu tine așa că marș la căcat. Ai înregistrat asta? Nu mă mai suna că nu îți dau nimic.

Și am închis telefonul. Au mai încercat ei și au mai sunat cu alte numere decât cele pe care le știam, au trimis scrisori, au sunat un vecin care i-a băgat în pizda mamii lor (respect vecine!) și cam atât.

Rezolvare: În primul rând am schimbat numarul de telefon. Apoi nu m-am angajat o perioadă. A ajuns dosarul la executorul judecatoresc. A supt-o și ăla că nu m-a găsit acasă. A răspuns tata la ușă și i-a spus lu’ nea omu’ că ăia de la bancă au fost inconștienți că mi-au dat credit și că dacă mă găsește pe undeva să-mi spună să vin acasă cu 10 milioane că am datorie la tata. Asta a fost tot. Acum, ideal ar fi să vă căutați de muncă în alt oraș sau în altă țară. Nu cu contract de aici sau din orașul unde locuiți. Sau să munciți la negru. O perioadă vor fi blocate conturile și cardurile pe care le aveți. Nici o problemă. Se vor debloca la un moment dat. Adică puteți să vă faceți card de salariu după ceva vreme. Nu este indicat să aveți terenuri sau case pe numele vostru. Nu vă ia mașina sau scuterul dacă vă temeți de executorul judecătoresc. În rest e simplu, pentru un credit de nevoi personale girezi cu salariul. Cum salariu nu mai ai, nu are ce să ia decât muie. Și ca să nu uit, dacă vreți credit de nevoie personale, cereți suma maximă și nu plătiți decât prima rată pentru că pe aia o ia când ridicați banii. În rest … la terasă.

3 gânduri despre &8222;Cum scapi de datoriile la bancă&8221;

  1. Am si eu o rata mica de vreo 5 mii de euroi dar din pacate nu pot aplica metoda ta ca am niste chestii pe numele meu plus ca am avut si co-imprumutatat căruia îi va trage bani daca eu nu mai plătesc. Astept însă vreun arab din asta bogat sa-mi faca o donație. Ce ar fi pt el 5.000 € ? Ia ca face un efort si renunța la o masă in oras….

    Apreciază

Lasă un comentariu